Smedstorpets Labradoodles

Om WALA

WALA står för Worldwide Australian Labradoodles Association och är en världsomspännande organisation som vi är medlemmar i och anslutna till. Att ligga i framkant när det gäller den nyaste forskningen när det gäller avel och genetik är något som WALA står för. WALA ställer hårt ställda krav på oss som föder upp Australian Labradoodles och därmed också våra avelshundar. Alla hundar som går i avel ska vara godkända vilket innebär att de ska ha godkända höfter, antingen A eller B-höfter, armbågar, patella (knä), ögon och hjärta. Därutöver skickar vi DNA-prover från varje tänkt avelshund till Genomia i Tjeckien för att se om de är bärare av sjukdomar som ursprungsraserna, pudel, labrador och cockerspaniel kan vara bärare av. Alla dessa dokument ska skickas till bedömare på WALA och allt ska kontrolleras. Först då godkänns den blivande avelshunden och får registreras som en sådan i deras register. Ögonlysning är ett årligt återkommande krav som ska genomföras för att avelshunden ska få ett fortsatt ok.

På samma sätt är alla avelshundar godkända bakåt i tiden, ända ner till pudeln, labradoren och cockerspanieln, och de i sin tur ska vara registrerade i sina respektive rasklubbar. För att vi ska få registrera våra valpar som "sällskapshundar" i WALA krävs att båda föräldrarna är godkända som avelshundar. Det är denna goda ordning som ligger till grund för att vi säljer alla våra sällskapsvalpar med avelsförbud.
Läs gärna mer om WALA på deras hemsida!

Vi på Smedstorpet är certifierade med ALL STAR, den högsta utnämningen inom WALA vilket innebär att vi har lång erfarenhet av rasen, har valt utökade hälsotester på våra hundar, vi mentaltestar våra valpar och vi jobbar aktivt med att föra rasen framåt, något vi givetvis är väldigt stolta över!
Stacks Image 7
Stacks Image 23