Smedstorpets Labradoodles

Så köper du en valp från Smedstorpet

Vår höga ambition att föda upp sociala tjänstehundar ger en allsidig, rolig, lättlärd, vacker och vänlig hund som passar väldigt många.

INTRESSEANMÄLAN
Det går att kontakta oss på mail, telefon, via Facebook, Messenger mm men vi vill gärna att man för ordningens skull fyller i en intresseanmälan här på hemsidan så får vi all bra information om respektive familj på ett och samma ställe. Om det skulle krångla med formuläret kan man maila in svaren på alla frågor direkt till mia@smedstorpet.se.

HAR VI KÖSYSTEM ELLER HUR FUNGERAR DET?
Vi vill lära känna våra valpköpare innan vi går vidare så efter att vi har fått in en intresseanmälan och funnit att svaren överensstämmer med våra tankar om ett bra valp -och hundliv så vill vi gärna träffas, då får ni chans att ställa bra frågor och vi kan berätta mer om hur vi arbetar med våra valpar och vuxna hundar.
VARFÖR SKA MAN VÄLJA OSS?
Vi gör väldigt mycket med våra valpar, redan från att de är 3 dagar gamla och hela vägen fram till att de flyttar vid 8 veckors ålder. Från 16 dagar börjar valparna "skolan" och är tillsammans med oss med om något nytt varje dag. Alla ska bli stärkta och vid behov få hjälp att lyckas. De går på nya underlag, flyttar föremål, kliver över, klättrar, upplever och växer, allt utifrån deras utvecklingsfas. Metoden har Mia hämtat hem från Jeanette Forey på
4E Kennels i USA.
När valparna är 53 dagar gamla gör vi en egenskapsbeskrivning på varje valp och placerar sedan ut valparna till respektive familjer utifrån ens önskemål, förutsättningar och ambitioner.
Vi har arbetat med hundar sedan unga år och har tillsammans en gedigen hunderfarenhet. Mia som hundinstruktör, hundbeteendevetare inte minst erfarenhet av arbete med vårdhund sedan 2007 med utvecklande av hela vårdhundsverksamheten i Uppsala kommun och Andreas som tjänstehundsdressör i arbete åt Försvarsmakten.
Vi kan våra hundar och har svar på de flesta frågor, oavsett om det gäller en dålig mage eller någon annan utmaning i hundlivet som kräver att man får hjälp för att komma vidare. Vi finns alltid här för våra valpköpare och vi kan utlova en livslång support, vi kommer INTE hänvisa till andra hundtränare om man hör av sig!
Vi har kennelläger en gång per år (helgen före midsommar), månatliga träffar för våra valpköpare där man får komma och träna följsamhet, passivitet, prata av sig, ställa frågor och få svar på hur man kommer framåt. Vi håller valpkurser, klippkurser och förberedande kurser för blivande sociala tjänstehundar. Det finns många anledningar att välja oss på Smedstorpet Australian Labradoodle!