Smedstorpets Labradoodles

Vanliga frågor


Inga frågor är för dumma att ställa. Här har vi samlat de vanligaste. Väldigt många hör av sig och vi har svårt att hinna med att svara på alla sms, mail och facebook-meddelanden men vi gör så gott via kan :-).

Hur ställer jag mig i kö för att få köpa en valp?
Svar: Det går inte att ställa sig i kö hos oss. Vi lägger ut en intresseanmälan här på hemsidan då vi har en tik som är konstaterat dräktig. Då anmäler man intresse för en valp ur just den kullen med ett visst leveransdatum. Vi sparar inte på intresseanmälningar så när det är dags för nästa kull får man fylla i och skicka in på nytt. Vi vill kunna välja ut bra och goda valpköpare efter förutsättning och ambition och inte för att de ligger näst på tur i en kölista :-).

Vad kostar en valp?
Svar: Hos oss kostar en valp 50 000kr.

Får man välja färg och kön själv?
Svar: Man kan få ÖNSKA färg och kön men i slutänden väljer vi vilken valp som hamnar hos vem, baserat på vad man vill få ut av sitt hundliv. Men kan man verkligen se en hunds förutsättningar så tidigt? Ja, det kan man. Vi brukar träffa hyggligt rätt :-)

Får jag avla på min Australian Labradoodle?
Svar: Nej, det får man inte. Totalt avelsförbud råder och vi skriver köpeavtal där man tydligt förbinder sig att leva upp till det kravet. Vi säljer för stunden inga avelshundar men det kommer att förändras med tiden.

Vilka storlekar har era hundar?
Svar: Vi har mini, medium och standard. När vi lägger ut en planerad kull så skriver vi vilken storlek vi förväntar oss.

Får vi komma och besöka er och träffa hundarna?
Svar: I mån av tid tar vi gärna emot besök även om vi ofta hänvisar till våra årligen återkommande labradoodeldagar. Om man blir tilldelad en valp baserat på ett gott intryck i intresseanmälan vill vi absolut träffas innan alla inblandade slutligen bestämmer sig.